€ 0,-
Winkelwagen
Deze pagina is door 271 bezoekers bekeken

APC UPS noodstroomvoorziening

Een Uninterruptable Power Supply (UPS) is een voeding die ononderbroken spanning levert aan achterliggende apparatuur. Wanneer het voor gebruikers belangrijk is dat er een 100% netspanning gegarandeerd wordt, wordt deze achter een UPS-installatie geplaatst. Daarom worden ze in allerlei omgevingen gebruikt, gaande van datacenters en industriële omgevingen, tot zelfs thuis.

Waar moet u op letten bij het kopen van een UPS noodstroomvoorziening?


Wat voor apparaten sluit u aan op de UPS

Sluit u bijvoorbeeld enkel een modem en een NAS aan dan is een Back-UPS model voldoende. Wilt u meerdere servers aansluiten en uw IT-infrastructuur in de toekomst mogelijk verder uitbouwen, dan hebt u hoogstwaarschijnlijk nood aan een Smart-UPS On-Line. Een UPS wordt aangesloten tussen het elektriciteitsnet en de te beschermen apparatuur.

Hoe lang werken uw apparaten op de UPS

Een UPS is een tijdelijke stroomtoevoer als de netstroom uitvalt. De batterij van de noodstroomvoorziening moet per definitie meer vermogen leveren dan het totaal van de aangesloten apparaten. Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer de UPC uw apparatuur kan blijven voeden. Afhankelijk hiervan ligt de runtime tussen tientallen minuten of enkele uren.

replacement battery cartridge (RBC)