€ 0,-
Winkelwagen
Deze pagina is door 101 bezoekers bekeken

Circulaire IT

Circulaire IT

De circulaire economie is bedoeld om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen. Zo hoeven we minder (snel) een beroep te doen op schaarse grondstoffen en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die de natuur ons biedt. Door op verschillende manieren de levensduur van producten te verlengen, beschermen we kostbare grondstoffen voor toekomstige generaties.

Dustin heeft verschillende circulaire IT-oplossingen.

Lever uw oude hardware in

Circulaire IT kan al beginnen bij het inkopen van nieuwe hardware. Wij nemen uw oude hardware over en knappen deze op. Hiermee verlengen we de levensduur van uw oude hardware. Mocht de hardware niet meer werken dan zorgen we ervoor dat het op een verantwoorde manier wordt gerecycled.

Van groot belang is natuurlijk de dataveiligheid en het voorkomen van datalekken via uw oude hardware. Dustin zorgt ervoor dat uw data veilig van uw hardware wordt verwijderd met een gecertificeerd proces.

End-of-life

Fabrikanten lanceren regelmatig nieuwe generaties hardware. De bestaande hardware gaat hierbij vaak end-of-life, zodat fabrikanten en distributiekanalen in staat zijn om zich te richten op de nieuwere hardware. De voorlaatste modellen hardware zit nieuw in de doos en voldoet nog steeds aan de voornaamste functionele- en kwaliteitseisen.

Dustin neemt deze producten over van de fabrikant, zodat de hardware alsnog op een verantwoorde wijze ingezet kan worden bij organisaties. Aan het einde van de gebruiksduur nemen we de gebruikte hardware weer van uw over en knappen deze op. Hiermee verlengen we de levensduur van de hardware. Mocht de hardware niet meer werken dan zorgen we ervoor dat het op een verantwoorde manier wordt gerecycled.

Renew

Is het voor u belangrijk om over de nieuwste technologie hardware te beschikken en staat circulaire IT centraal bij uw inkoopbeleid? Dan is renew hét alternatief.

Renew hardware, is nauwelijks tot niet gebruikt, vaak jonger dan 12 maanden oud en om uiteenlopende redenen geretourneerd naar de fabrikant. Zo kan een renew product een fabrieksoverschot zijn, een geannuleerde bestelling of een geretourneerd product.

De renew producten, doorlopen bij Dustin een uitgebreid testproces, worden teruggebracht naar de nieuwstaat en krijgen een nieuwe certificering. Hardware voldoet op die manier weer aan de hoogste kwaliteitseisen van de fabrikant en worden dan ook geleverd met originele garantie en accessoires gelijk aan die van nieuwe apparaten. Aan het einde van de gebruiksduur nemen we de gebruikte hardware weer van uw over en knappen deze op. Hiermee verlengen we de levensduur van de hardware. Mocht de hardware niet meer werken dan zorgen we ervoor dat het op een verantwoorde manier wordt gerecycled.

Demo

Bij Dustin is het mogelijk om hardware eerst uit te proberen voordat u deze aanschaft. U krijgt demo hardware die u tijdelijk kunt uitproberen. Zo weet u zeker dat u hardware aanschaft die echt voldoet aan uw wensen en eisen. Zo wordt het onnodig retourneren en overbodige productie van IT-hardware voorkomen.

De demopool wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste hardware. De voorlaatste hardware wordt vervolgens opgeknapt en toegevoegd aan ons assortiment van refurbished hardware.

Refurbished

Refurbished hardware is gebruikte hardware die, afhankelijk van de staat waarin deze verkeert, in verschillende cosmetische gradaties wordt aangeboden. De hardware wordt bij Dustin van binnen en buiten volledig schoongemaakt, uitgebreid getest en met zorg verpakt. De hardware werkt hierna weer als nieuw en is voorzien van de noodzakelijke software licentie en garantie.

Aan het einde van de gebruiksduur nemen we de gebruikte hardware weer van uw over en knappen deze op. Hiermee verlengen we de levensduur van de hardware. Mocht de hardware niet meer werken dan zorgen we ervoor dat het op een verantwoorde manier wordt gerecycled.

Dustin biedt verschillende niveaus van refurbished hardware aan die tot wel 60% voordeliger in aanschaf is dan nieuwe hardware.

Huur

Dustin verhuurt ook hardware voor situaties waarin u deze tijdelijk nodig heeft, bijvoorbeeld voor een evenement. Zo hoeft u niet onnodig nieuwe hardware aan te schaffen. Dustin beschikt over de grootste huur voorraad in de Benelux.

Wilt u meer informatie over circulaire IT-oplossingen?

Wij adviseren u graag over de best passende oplossing voor uw organisatie. Stuur ons een mail of neem telefonisch contact met ons op via 016 - 796 200.