€ 0,-
Winkelwagen
Sorteren:
Weergave
Sorteren

Best verkochte ethernetkabels

Online netwerkkabel kopen

Netwerkkabels of ethernetkabels koopt u eenvoudig online bij Dustin. Of het nu kant-en-klare kabels van tientallen centimeters tot enkele meters lang zijn of rollen kabel van tientallen tot honderden meters, bij ons vindt u ze. Vanaf 29,95 rekenen wij geen verzendkosten. Dat scheelt!

Wat is een ethernetkabel?

Ethernet is de netwerkstandaard waarmee apparaten in een computernetwerk met elkaar communiceren. Het bekendste gebruiksvoorbeeld van een ethernetkabel is misschien wel het aansluiten van een computer op een router. Een ethernetkabel word daarom in de volksmond meestal een netwerkkabel genoemd.

Er zijn verschillende typen netwerkkabels, waaronder Unshielded Twisted pair (UTP) en Foiled Twisted Pair (FTP). Het verschil tussen deze twee typen zit in de afscherming van de kabels. UTP is niet afgeschermd en daarmee gevoeliger voor storingen dan FTP. Verschil merkt u echter pas echt op lange afstanden. De categorie netwerkkabels bij Dustin bevat zowel UTP-kabels als FTP-kabels en andere netwerkkabels.

Welke netwerkkabel heeft u nodig?

Er bestaan verschillende categorieën netwerkkabels. Enkele veel voorkomende categorieën zijn CAT5e, CAT6 en CAT7. Het verschil zit in de maximale overdrachtssnelheid en bandbreedte. Zo heeft een CAT6-kabel een twee keer zo hoge bandbreedte dan een CAT5e-netwerkkabel. De overdrachtssnelheid van beide kabels is gelijk: gigabit ethernet (1000Mbit/s). CAT7-kabels kunnen een veel hogere snelheid aan, namelijk 10 gigabit ethernet (10000Mbit/s). Bent u van plan nieuwe netwerkkabels in uw kantoor aan te leggen? Hou dan rekening met de gewenste netwerksnelheid.

Netwerkkabel online kopen? Dustin geeft advies

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van geschikte kabels of heeft u vragen over een specifiek product? Onze specialisten adviseren u graag bij het kopen van ethernetkabels.

Lees meer

Best bekeken ethernetkabels