€ 0,-
Winkelwagen

Bereid u voor op Windows 11 en check of uw computer geschikt is

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Software

Op 5 oktober 2021 wordt Windows 11 gelanceerd en is het mogelijk om uw Windows-apparaat te updaten naar deze nieuwste versie van het besturingssysteem. Maar is uw computer hiervoor geschikt? Of is het interessanter om naar een upgrade van uw hardware te kijken? Dustin helpt u.

Wat is er nieuw aan Windows 11 Pro?

Windows 11 wordt het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, en vanaf 5 oktober ook de standaard in nieuwe apparaten die op dit systeem lopen. De focus van het besturingssysteem komt op multitasken te liggen. Zo wordt het makkelijker om verschillende apps tegelijkertijd op uw scherm te laten draaien en het startmenu wordt intuïtiever waardoor u sneller de door u het meest gebruikte apps kan vinden. Daarnaast gaat Windows 11 de pictogrammen in het midden van de taakbalk centreren. Dit ontwerp is bekend bij smartphone-gebruikers en wordt om die reden door Windows overgenomen.

Meer weten over Windows 11? Lees het hier

Omdat Windows 11 focust op multitasken en het draaien, stelt Microsoft dit keer strengere eisen aan de hardware van computers die Windows 11 willen draaien. Daarom is het verstandig van tevoren te kijken of uw computer compatible is met de upgrade voordat u deze download en installeert. Wij hebben daarom op een rijtje gezet wat uw desktop of laptop nodig heeft voor Windows 11:

Wat zijn de vereisten voor de Windows 11 update?

  • De ingebouwde processor heeft een snelheid 1GHz of meer, en beschikking tot minstens 2 processorkernen in een 64-bit processor
  • Uw computer heeft 4GB RAM of meer
  • U hebt meer dan 64GB opslag beschikbaar, ook wanneer er updates moeten worden uitgevoerd later
  • Uw apparaat gebruikt UEFI firmware, met de Secure Boot ingeschakeld
  • U hebt een Trusted Platform Module versie 2.0 in uw apparaat zitten
  • De grafische kaart van uw apparaat is compatible met DirectX 12, of een WDDM 2.0 driver
  • Voor laptops, tablets en smartphones: het scherm kan op 720d (high definition) worden ingesteld en de beeldschermdiagonaal is minimaal 9” met 8 bits per color channel
Doe nu de Microsoft Windows 11 Check

Windows 11 stelt deze strenge eisen op het gebied van hardware om te garanderen dat uw Windows 11 Pro laptop of Windows 11 Pro desktop zo veilig mogelijk is bij het gebruik. Het is mogelijk om over te stappen op Windows 11 Pro als je apparaat niet aan de bovenstaande eisen voldoet maar als je hiervoor kiest kan het gebeuren dat het besturingssysteem niet alle beveiligingsupdates en tevens geen technische ondersteuning zal ontvangen. Hetzelfde geldt voor computers met een processor van voor 2017, waardoor computers met een 7de generatie Intel Core processoren en AMD Ryzen 3de generatie mogelijk moeite zullen hebben met het installeren van Windows 11 Pro.

Een oudere versie van Windows houden? Hoe lang wordt deze nog ondersteund?

Maak je gebruik van een oudere versie van Windows en twijfel je op je wilt updaten naar Windows 11? Wij hebben op een rij gezet voor jou hoe lang de nog lopende versies van Windows 7 nog updates op het gebied van besturingssysteem en beveiliging ontvangen.

Software-updates Beveiligingsupdates Technische ondersteuning
Windows 7 Nee Alleen nog voor Enterprise gebruikers, tot half 2023 Nee
Windows 8 Nee Tot begin 2023, via de update naar Windows 8.1 Ja
Windows 10 Ja, einddatum onbekend Ja, Enterprise tot minstens 2029 Ja

Oudere versies van Windows, zoals het zeer populaire Windows XP en het veel gebruikte Windows Vista, worden al langere tijd niet meer ondersteund door Microsoft. Windows XP ontvangt al geen ondersteuning of updates meer sinds de lancering van Windows 10 in 2014, en eind 2020 hield ook de ondersteuning van Windows Vista op. Dit betekent dat deze besturingssystemen geen software-updates meer krijgen, en ook geen beveiligingsondersteuning meer ontvangen van Microsoft. Daardoor is het gebruik van deze software inmiddels zeer riskant op computers die zijn verbonden met internet.