€ 0,-
Winkelwagen

Gids over dockingstations

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Hardware

Een dockingstation is een handig apparaat waarop u onder andere een laptop of monitor kunt aansluiten. Alle kabels zijn dan op één plek aangesloten en u heeft geen last meer van een wirwar aan kabels. Maar hoe weet u welk dockingstation het beste bij u past?

Na het lezen van deze korte gids, weet u exact welk dockingstation goed aansluit op uw behoeften. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen waarvoor u het wilt gebruiken. Dockingstations kunnen er hetzelfde uitzien, maar ze verschillen wel degelijk van elkaar. Vraag uzelf eerst af in welke situatie u deze gaat gebruiken.

Onderweg

Deze dockingstations zijn bedoeld voor wanneer u een externe monitor wilt aansluiten, op reis bent of iets wilt presenteren.

Werken vanuit huis

Deze dockingstations zijn bedoeld voor wanneer u wat minder ruimte hebt en één externe monitor gebruikt.

Werken op kantoor

Deze dockingstations zijn bedoeld voor het aansluiten van meer dan één scherm. Perfect voor op kantoor, waar u normaal gesproken meer ruimte heeft.

Met welke poort maakt u verbinding?

Laten we eens beginnen met uw laptop. Op welke poort gaat u uw dockingstation aansluiten? Zorg ervoor dat het dockingstation verbinding kan maken met de poort die u wilt gebruiken.

Afhankelijk van uw laptop kunt u met een USB-C-poort tegelijkertijd opladen en uw laptop op meerdere schermen en randapparatuur aansluiten. Als uw laptop alleen een USB-3-poort heeft, heeft u een extra voedingskabel nodig om hem op te laden. Wilt u uw laptop aansluiten op meerdere schermen met hoge resolutie? Dan raden we u aan om een Thunderbolt 3-poort te gebruiken als uw laptop daarover beschikt.

Waarvoor wilt u het dockingstation gebruiken?

Als u wilt bepalen waarvoor u het dockingstation (mogelijk) wilt gebruiken, dan moet u eerst nadenken over het aantal monitoren, en op welke randapparatuur en harde schijven u het wilt aansluiten. De meeste monitoren kunnen worden aangesloten op een HDMI-poort, maar als u een monitor met hoge resolutie wilt aansluiten, kunt u in plaats daarvan de DisplayPort (DP) gebruiken.

Bekijk eerst waarvoor elk dockingstation geschikt is en kies er een die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Heeft u de juiste kabels om alles aan te sluiten?

Als u denkt dat u het juiste dockingstation heeft, zorg er dan voor dat u ook de juiste kabels heeft om hem goed te kunnen gebruiken. Als u bijvoorbeeld besloten heeft om de DP-poort in plaats van de HDMI-poort op uw monitor te gebruiken, dan heeft u wel de juiste kabel nodig. Kies ook kabels met de juiste lengte. De kabels moeten lang genoeg zijn om de afstand tussen het dockingstation en het apparaat of de accessoires te overbruggen.